Constanța feirer Dobrogea-dagen gjennom et initiativ dedikert kulinarisk utdanning og lokale verdier.
– «Smaken av Dobrogea | Lokal matutfordring» er et arrangement organisert av den nasjonale fagforeningen for rumenske arbeidsgivere – Sørøst (UNPR-SE).
Dette skjer i samarbeid med Zbor Hub Constanța og kokk Octavian Băloi fra Rozmarine. Det interaktive verkstedet finner sted på Dobrogea-dagen fredag 14. november mellom kl. 17.00 og 19.00 på Zbor Hub Constanța.
Arrangementet har som mål å få unge unge mennesker til å møte lokale produsenter og promotører av Dobrogeas gastronomi, i et forsøk på å få de unge til gjenoppdage autentiske smaker og kulinariske tradisjoner.
Under veiledning av kokk Octavian «Tavi» Băloi og souskokk Laura de la Rozmarine, vil deltakerne lage mat med ingredienser levert av lokale produsenter, lære om opprinnelsen og historiene til hvert produkt og forvandle tradisjon til inspirasjon for fremtiden. De tre mest kreative rettene vil bli premiert.
«Smaken av Dobrogea» er en del av prosjektet “Dobrogea – Den europeiske gastronomiske regionen 2029”, et initiativ som fremmer kulinarisk arv, bærekraft og lokal identitet.
REF CT NEWS