OVERNATTING PÅ DEN RUMENSKE KYSTEN


Hotellstandarden i Romania er blitt meget god. Hvis du velger et hotell med 3 stjerner vil du få en overnatting som tilfredstiller de fleste behov. Eget bad, TV, WIFI og en god resepsjonstjeneste. Er du på budsjett vil et tostjerners hotell heller ikke avvike så mye fra denne stanraden. Hoteller med 4 eller 5 stjerner er i toppklasse og har ofte basseng og spa - men også vesentlig dyrere.

Prisene på hoteller uansett klasse varierer mye avhengig av BELIGGENHET og TIDSPERIODE.

I de rumenske badebyene er den dyreste perioden fra 1 juli til 20 august og i Donaudeltaet i juli, august og september. Bestilling god tid i forveien kan sikre en grei pris. Vanlige depsitumsregler gjelder. Romania har også et nasjonalt system EARLY BOOKING for de rumenske badebyene.hvis man bestemmer seg tidlig.

BOOKING.com er stor på hotellsøk her som i andre land - men angir ikke alltid rimeligste rom siden ulike hoteller har ulike avtaler med nettstedet ang antallr om etv. Ikke alle gode hoteller er listet heller 

TRIVAGO.ro lister ofte ulike tilbud fra ulike tjenester i så måte. Nettstedet TOURNEO.ro er et rumensk alternativ til Booking.com, ikke minst i mellomstore og mindre byer i Romania. Nettstedet krever derimot ofte betaling på forskudd.

Søkeord for den rumenske kysten kan ofte være " litoral Romania "  eller navnet på en av badebyene

Vi har også god kontakt med de overnattingstedene som er nevnt spesielt på sidene våre: F.eks CORALIS i Eforie Nord - og ONEIRO i Mamaia Nord Navodari

OBS!
De av dere som har besøkt Romania vet at det svarte overnattingsmarkedet er stort i Romania. 30% av markedet sier media. "CAZARE" - " husrom" - annonseres ofte langs veikantene. Spesielt her ved kysten.

Noen av disse private utleierne har registrert seg lokalt, men på lang nær alle. Ved å overnatte privat har du ingen rettigheter mht klage eller sikkerhet mht bagasje. Gjestfriheten kan være stor og gi minner for livet - men også det motsatte. Vi anbefaler generelt sett å bruke overnattingssteder som driver etter reglene og er å finne på nettet.

CAMPING
Romania har mange og varierte campingplasser. Hytteutleie en del av alle campingplasser. I somerhalvåret er camping rumenernes ferieform nummer 1. Vi har listet egne campingplasser på kysten på sida vår.

VELKOMMEN !

Denne siden er for deg og dine som vurderer en badeferie på den rumenske Svartehavskysten. Og kanskje mest for deg som liker å ordne det meste på egen hånd. Romania har det siste tiåret hatt en betydelig økning i turismen.
De rumenske badebyene er oppdaterte og klare til å ta imot norske turister

Spørsmål? Tips? Send oss en mail på romaniaposten@gmail.com | eller: | WhatsApp sms Romaniaposten : +40747230033

Litt praktisk info ...

Til de rumenske badebyene kommer du enklest med direktefly fra Torp Sandefjord eller Oslo Gardermoen, Begge lavprisselskapene flyr to - tre ganger i uka og lander på hovedflyplassen Henri Coanda i Bucuresti - også bare kalt Optopeni med flyplasskode OTP.

Man kan fly direkte til flyplassen i Constanta via LUTON i UK og Milano i Italia. Men dette blir flybytte og stopover ofte.

Fra Bucuresti er det rundt 240 km til kysten. Flere fly -og minibusser har regelmessige avganger til Constanta direkte fra flyplassen flere ganger natt og dag. Dette er den billigste og enkleste varianten.

Du kan også ta en taxi inn til sentrum av Bucuresti og hovedjernbanestasjonen Gara de Nord og første tog til Constanta og alle badebyene sør for havnebyen. Det raskeste direktetoget tar 2 timer. De andre vanligvis 2 timer 20 minutter på strekningen Bucuresti - Constanta

Når du bestiller taxi i Romania gjør det gjerne gjennom en av de mange appene for slikt. Det er sikkert, transparent og gir riktig pris.

Mange velger også å bli en natt i den rumenske hovedstaden ved ankomst eller ved avreise, Bucuresti er utrolig mye å by på for alle uansett alder. Byen har også Europas største spa og innendørs badeland THERME - pluss Romanias største utendørs badeland og aktivitetspark DIVERTILAND noe utenfor sentrum

Det går også rutebusser hver time til Constanta og badebyene, men denne stasjonen finnes et par kvartaler fra Gara de Nord.

Har du booket hotell i forkant, kan du i de fleste tilfelle bli hentet av hotellet av en engelskspråklig sjåfør etter avtale. Dette må du da helst avtale en uke før avreise. Avtal pris på forhpnd i lokal valuta LEI | RON

Overnatting finner du på de vanlige søkesidene som ellers i Europa. Trivago er veldig populær i Romania. For billigere hoteller har Romania egne søkesider som PLAJA og TURISTINFO.

ROMANIAS NEST STØRSTE BADEBY


Eforie Nord ved Steaua de Mare

Mamaia Nord Navodari

ONEIRO HOLIDAY RESORT MAMAIA NORD NAVODARI

ONEIRO HOLIDAY RESORT MAMAIA NORD NAVODARI
Flotte leiligheter rundt et svømmebasseng med egen restaurant 100 meter fra den flere kilometerlange stranda.

Våre sider

ROMANIAPOSTEN | :
REIS TIL ROMANIA | KORT OG GODT ROMANIA | NYHETER | EPOST romaniaposten@gmail.com | WhatsApp + 40 747 230033